İleri Dönüşüm Fikirleri
Sepet

250 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

İleri Dönüşüm Fikirleri

07 Sepİleri Dönüşüm Fikirleri
0 Yorumlar59 Görüntüleme

İleri Dönüşüm Fikirleri

22Aprİleri Dönüşüm Fikirleri

Yeni bir şeyler üretmeyi sevenler için hem cep dostu keyifli bir aktivite olan, hem de atık üretimini azaltarak çevremizi koruyan ‘’İleri dönüşüm’’ önerilerimizden bahsedeceğiz. Başlamadan önce hafızalarımızı tazeleyip ileri dönüşümün ne olduğunu hatırlayalım. 

İleri Dönüşüm Nedir?

İleri dönüşüm, artık kullanılamayacak hale gelen bir eşyanın, biraz yaratıcılıkla değiştirilip yeni bir kullanım amacıyla tekrar hayat bulması ve üretim sürecinde yeni ham madde kullanmak zorunda kalmayarak, doğal kaynak kullanımını azaltmaya katkıda bulunmaktır diyebiliriz. Aslında ileri dönüşüm günlük hayatımızda çoğu kez şahit olduğumuz bir tekniktir, yani hepiniz bir yoğurt kovasının artık bitki saksısına dönüştüğünü görmüşsünüzdür :) Asıl işlevini yerine getiremeyen eşyalarımızı çöpe atmak yerine nasıl değerlendirebiliriz bir bakalım.

 

Nakliye Paletinden Karyola

Son zamanlarda trend haline gelen nakliye paletlerinden ev eşyası yapma fikrine artık hepimiz alıştık. Daha önce nakliye paletlerinin çok şık ve kullanışlı bir karyolaya dönüşebileceğini tahmin eder miydiniz? Üstelik paletleri istediğiniz renklerde boyayabilirsiniz.

 

Kavanozlardan Duvar Süsü

Turşu, zeytin, sos vb. kavanozlarını birçok şekilde değerlendirebilirsiniz. Örneğin evinizin bir köşesini estetik ve minimal değişikliğe uğratabilirsiniz. Yapımı ise çok kolay! Orta kalınlıkta iplerin bir ucunu kavanoza, diğer bir ucunu askılığa sıkıca bağlayın. Kavanozların içerisine kumsalda bulduğunuz deniz kabuklarını, taşları veya bitkileri yerleştirebilirsiniz. 

 

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Dekoratif Süs

Tuvalet kağıdı rulolarını atmak yerine dilediğiniz renklerde boyayıp, kesip biçerek dekoratif bir eşyaya dönüştürebilirsiniz. 

 

Pet Şişeden Kuş Yemliği

İleri dönüşüm tasarımlarında doğadaki tüylü dostlarımızı da düşünerek onların hayatına küçükte olsa bir katkıda bulunabilirsiniz. Şişenin orta kısmını kesin ve içerisine yem dökün. Şişeyi tel veya ip yardımıyla ağaca bağlayarak yemliğinizi asabilirsiniz.


Eski kotlarınızdan şort, çanta, mutfak önlüğü veya daha farklı bir şey yapabilirsiniz. Sınırları zorlayın, üretmekte ve dönüştürmekte özgürsünüz. 

Eski tişörtleri temizlik bezi olarak görmeye alışkınız, bu da bir çözüm yolu ancak daha iyisini yapabilirsiniz. Eskimiş tişörtlerinizi kare keserek, düz bir çarşafın üzerine yanyana dikerek eşsiz bir yatak örtüsüne dönüştürebilirsiniz. Daha kolay ve hızlı bir dokunuşla yastık kılıfı veya market çantası da yapabilirsiniz.

Eskimiş yastık kılıfı, çarşaf ve yorgan yüzlerinden alışveriş keseleri yapabilirsiniz.


Ayakkabı kutularını dolap düzenleyici olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz kutuları zevkinize göre süsleyerek, sevdikleriniz için hediye paketi olarak kullanabilirsiniz. 


Yorum Yap